Thursday, October 15, 2015

အႏၲရာယ္ရွိေသာၾကက္သြန္နီခ်မ္း


ထက္ျခမ္းခြဲထားေသာ ၾကက္သြန္နီကို ခ်က္ခ်င္းအသံုးမျပဳႏိုင္ပဲ ရက္ေက်ာ္လြန္သြားလွ်င္ ျပန္၍အသံုးမျပဳသင့္ပါ။ မစားသင့္ပါ။ အႏၱရာယ္ကို ျဖစ္ေစပါသည္။

ခြဲျခမ္းထားျပီး အျပင္မွာ အနည္းဆံုး ၆ နာရီႏွင့္ အထက္ၾကာသြားသည့္ ၄င္းၾကက္သြန္နီျခမ္းဟာ အပုတ္နံ့မ်ား၊ အနဲ့ဆိုးမ်ားကို စုပ္ထားထားႏိုင္ျပီး ဘတ္တီးရီးယားပိုးမႊားမ်ားႏွင့္ အျခား အႏၱရာယ္ကို ျဖစ္ေစတတ္သည့္ ပိုးမႊားမ်ားလည္း ပါရွိလာသည့္အတြက္ ၀မ္းပ်က္၊ ၀မ္းေလွ်ာ၊ ပိုက္ေအာင့္၊ ပိုက္နာျဖစ္ႏိုင္သည့္အျပင္ အဆိပ္အေတာက္ကိုလည္း ျဖစ္ေစႏိုင္ပါတယ္လို့ ႏိုင္ငံတကာ က်န္းမာေရးစာမ်က္ႏွာမ်ားမွာ ေဖာ္ျပထားၾကပါတယ္။

အခြံခါြထားသည့္ ၾကက္သြန္နီႏွင့္ ထက္ျခမ္းခြဲထားသည့္ ၾကက္သြန္နီျခမ္းကို ျပန္လည္အသံုးျပဳလိုပါက အဖံုးလံုေအာင္ ပိတ္ထားေသာ ဗူး၊ ခြက္တို့ျဖင့္ လံုျခံဳစြာ ထည့္ထားသင့္ပါတယ္။ သို့မဟုတ္ ေရခဲေသတၱာထဲတြင္ ထည့္သြင္းသိမ္းဆည္းထားသင့္ပါတယ္လို့ အၾကံျပဳလိုပါတယ္။

မသိမ္းဆည္းလိုက္ရပဲ အျပင္မွာ အခ်ိန္ၾကာေအာင္ ပစ္ထားမိသည့္ ၾကက္သြန္နီျခမ္းကို မျဖစ္မေန အသံုးျပဳရေတာ့မည္ဆိုလွ်င္လည္း ပံုထဲမွာ ျမင္ရသည့္အတုိင္း အလယ္တည့္တည့္မွ အဆံ၊ အဖူးကေလးကို ဖယ္ထုတ္ပစ္သင့္ပါတယ္။ အေၾကာင္းကေတာ့ အပုတ္နံ့မ်ားႏွင့္ အနံ့ဆိုးမ်ားကို ၄င္းေနရာမွ အဓိက စုပ္ယူထားျပီး ပိုမႊားမ်ားလည္း ၄င္းေနရာမွာ ပါ၀င္မွဳအမ်ားဆံုးလို့ သိရပါတယ္။

အသက္ကို ဥာဏ္ေစာင့္ဆုိသလို သတိမမူ ဂူမျမင္ မျဖစ္ၾကေစဖို႔ ေစတနာျဖင့္ မွ်ေ၀ေပးလိုက္ရပါသည္
credit>>>ေစာႏြဲ႕ေနဆိုင္(ပူတာအို)
ေအာင္ျမင့္ျမတ္

Myanmar Youths Technology Group

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Ut enim ad minim veniam, quis nostrud exercitation.

0 comments:

Post a Comment

 

Copyright @ Myanmar Youths